Virker middelaldertilgangen til sikkerhed fortsat? 01-08-2018Henrik Kærhus Sørensen

Mange virksomheders tilgang til cybersikkerhed, er som en middelalder konge ville have taklet den indenlandske sikkerhed – ved at opbygge et slot for at beskytte sig selv.

Middelalderlig it sikkerhed

 

 

De høje mure, voldgrav og kile-broen er sikkerheds-værktøjerne, (anti-virus og firewall s) som de bruger til at afvise barbarerne ved portene, der forsøgte at krænke deres cyberforsvar.

“Men som billedet er i dag, så begynder den slots-metafor virkeligt at gå fra hinanden.”

 

 

 

 

 

 

Digitale befæstninger fungerede rigtig godt, da alt personale sad ved skrivebordet og brugte stationære computere samt de var koncentreret i nogle få bygninger.

Men nu arbejder mange hjemmefra, lufthavne eller kaffebarer og bruger deres bærbare computere, tablets og telefoner på farten, til at arbejde på alle tidspunkter af dagen.

Det andet problem er, at mange firmaer fejlagtigt antager, at alle dem som er indenfor deres slots-vægge, kan man stole på og de er “sikre”.

Dette efterlader mange firmaer farligt eksponeret.

“Typisk når angriberne har trængt igennem et betroet netværk, er det meget nemt for dem at bevæge sig frit omkring og let at komme frem til kronjuvelerne.

“Det er fordi alle forsvarsmekanismerne peger udad. Når først de er indenfor muren, er der normalt ikke meget til at stoppe angriberne.”

Hvordan beskytter i Jer og Jeres medarbejdere?

Cyberangreb - Crypto mining

 

Brugerbevistheds træning (også kaldet awareness træning) uddanner medarbejderne til at identificere og håndtere udefra- og interne kommende IT-angreb.

Udover at give medarbejderne kompetencerne til at håndtere udefrakommende og interne IT-angreb, giver brugerbevistheds træningen også større bevidsthed om deres adfærd udenfor arbejdspladsen og kan hjælpe dem i deres dagligdag.

Der skal ikke mere end, én uopmærksom medarbejder, som med blot ét forkert klik kan åbne op for: mistede data, afsløring af fortrolige oplysninger, midlertidig ned lukning af funktioner og et efterfølgende imagetab. Det er blot nogle af de negative følger, som ubudne gæster i dit IT-system kan medføre.

Og det kan koste virksomhedens overlevelse.

Et kendt dokumenteret tilfælde fra Danmark er Maersk med et tab på Ca. 2 milliarder DKK.