Få hjælp til at undgå falske e-mails med dit navn på og undgå at blive mistænkt for at medvirke til cyberangreb. 20-07-2018Henrik Kærhus Sørensen

Falske e-mails er et problem uforvarende at komme til at ligge navn til og tillid er godt. Faktisk fungerer en meget stor del af vores samfund, fordi vi har tillid til hinanden og til, at også de andre opfører sig ordentligt. Det er en stor styrke, og vi skal holde fast i den tillid.

Men nogle gange er tillid bare ikke nok. Desværre. Det er derfor, vi har et politi og et retsvæsen, for der er nogle i flokken, som ikke kan eller vil leve op til den tillid. Dem skal vi passe på – og det samme gælder i it-verdenen: Tillid rækker langt, men kontrol er uundværligt.
Er du blevet hacket?! Cyberangreb
Flere og flere virksomheder bliver i disse år udsat for cyberangreb. Ofte sker det ved, at en medarbejder i virksomheden modtager en e-mail, der ser helt tilforladelig ud – måske står en kollega, en samarbejdspartner eller en offentlig myndighed som afsender. Så klikker man på den, åbner et dokument eller et link – og så er skaden sket.
Det er voldsomt belastende for de virksomheder, det går ud over. Men det er også et problem for de virksomheder, der uforvarende lægger navn til de falske e-mails, for den manglende datasikkerhed går ud over troværdigheden og dermed tilliden. Og så bliver det naturligvis kun mere kedeligt af, at spam, phishing, spoofing og hvad angrebene ellers kan kaldes, er stigende i antal.

Det kan ta’ lang tid…

Frustration over falske e-mails

Samtidig er det dokumenteret, at det langt fra er alle angreb, der kan mærkes med det samme. Får du en virus ind i systemet, kan inkubationstiden – altså den tid, der går indtil sygdommen slår ud – være flere måneder. Derfor er der ingen grund til at vente for længe med at gå i gang med at tjekke systemet.

Den forkætrede GDPR-ordning rummer nemlig også den detalje, at it-sikkerheden også skal omfatte adgang til at bruge mail-systemet. Det kan bl.a. gøres ved at begrænse, hvem der har fjernadgang til din router, og det kan gøres ved løbende opgradering af din firewall og sikkerhedsindstillinger samt ved et jævnligt og kritisk blik på alle passwords.

Alt det kan vi hjælpe med. Vi har løsninger som sikrer dit netværk, mail og PC’er og meget af det koster faktisk mindre end man skulle tro.

Vi har også mulighed for at monitorerer systemerne du har, så det er muligt at angrebene bliver opdaget langt tidligere end normalt, hvilket selvsagt er med til at begrænse skaderne.

Vil du vide mere, kan du kontakte os allerede nu  på 6080 2060

Vi glæder os til at holde øje med din sikkerhed – og til at fortælle meget mere om dine muligheder. Læs også mere om it-sikkerhed her.